Vianor logo Avtoslik logo

vianoravtoslik@gmail.com

тел. 0897897833

Начало >Полезно > Монтаж на гуми в сервиза

Монтаж на гуми в сервиза

Монтираж на гуми

Грешки в процесa на монтажа и баланса могат да причитят големи щети на гумите. Ето защо е важно те да бъдат направени от подходящо обучени и информирани специалисти, за да бъдат постигнати пълните възможности на гумата.
Ще ви запознаем с важни факти при монтирането на гуми:

По време на монтажа е важно:

- Само специално обучени хора да монтират гуми. Неправилно монтирана гума или неспазени процедури по издуване на гумата могат да доведат до разкъсване на бордовете с експлозивна сила и да причинят огромни щети на хора и сервизно оборудване.

- Почистване на стоманените джанти от корозия и други външни частици с помощта на мека телена четка или текстилни материали. Не бива да се използва шкурка или твърда четка върху лъскави, лети джанти, за да не бъдат надраскани.

- За да се улесни монтажа двата борда на гумата се мажат с монтажна паста. Тя намалява значително риска от нараняване.

- За да се изпълнят бордовете на гумата в леглата на джантата се надуват до 40psi. Ако не бъде постигнат желателния резултат до 40psi, специалиста ще изпусне въздушното налягане от гумата и ще започнете процедурата отначало.

- Следва монтирането на джантите в гумите. Много важно е джантата да съответства на размера на гумата. Тъй като несъвместими гуми и джанти могат да експлодират по време на издуване или да доведат до неравномерно износване на гумите.

Подготовка на джантата:

- Премахват се всички тежести и джантата се почиства. Преди да бъде монтирана джантата трябва да бъде цялостно проверена - напуквания, кривини и т.н.

- Джанти, които имат наранявания трябва да бъдат заменени с нови или ремонтирани, ако е възможно.

Подготовка за монтажа:

- Вентили - Старите вентили могат да пропуснат въздух. При монтирането на нови гуми е желателна и смяната на вентилите.

- Освен гумите трябва да бъдат смазани и джантите. Смазка ще предотврати нежелано нараняване на бордовете на гумата при монтаж. Това ще улесни позиционирането на гумата спрямо джантата и ще елиминира разпъването на бордовете.

- Напомпване - подходящото въздушно налягане е от решаващо значение за максимални живот на гумата. Неподходящо въздушно налягане в гумите може да доведе до бързо и неравномерно износване. Производителите на автомобили дават информация за препоръчителното налягане за различните възможни размери гуми. Тази информация може да бъде открита в ръководството за експлоатация на шофьорската врата, капачката на резервоара и др. Всяка гума губи въздушно налягане приблизително 1psi на месец. Използването на азот вместо въздух значително намалява тази стойност, заради по-големите молекули на азота. Клиентите трябва да проверяват въздушното налягане (включително и на резервната гума) периодично, поне веднъж месечно и задължително преди всяко продължително пътуване.

Монтиране на колелото към автомобила

Затягане на болтовете

Сухранение на гумите

Хотел за гуми

Работно Време:

24 часа - Сервиз за гуми,
Автомивка

Понеделник-Петък:
08:00 - 20:00

Събота - Неделя:
09:00 - 19:00

Адрес
ул. "Ал. Пушкин" 45, София
бул. "Никола Мушанов" 114, Сoфия
Телефон 0897897833/ 02 417 1170;
0895519870/ 02 920 4229;
Vianor Автослик Facebook Vianor Автослик Google+ OLX Vianor Avtoslik