Vianor logo Avtoslik logo

vianoravtoslik@gmail.com

тел. 0897897833

Начало >Полезно > При купуване на нови гуми

При купуване на нови гуми

Нови гуми

Какви гуми да изберем за своят автомобил?

Когато избирате гуми за своята кола трябва да съобразите три важни неща:

1. Размерът на гумите – може да проверите в сервизната книжка на производителя на автомобилът. Там са посочени, няколко позволени алтернативни (взаимозаменяеми) размера, както и обозначения за скоростен и тегловен индекс.

2. Климатичните условия - гумите трябва да са устойчиви на различни климатични условия като дъжд, силен вятър, мъгла, сняг и други. Всички тези фактори, могат да повлияят на работата на гумите и това налага приспособяването на стила ви на шофиране, към различните климатични условия.

3. Условия на експлоатация - преценете къде точно ще шофирате през повечето време в града, извънградско или сте със спортен автомобил.

Колко гуми да сменим - две или четири?

Препоръчителна е смяната на 4 еднакви гуми, но ако сте решили да смените две, имайте в предвид, следното:

Употребата на два различни модела гуми означава два различни спирачни пътя, два различни начина за справяне с аквапланинга, два различни способа за пренасяне на мощността на автомобила на пътя. Поведението на нашия автомобил, ще представлява усреднен вариант на постиженията на двата модела гуми с тази особеност, че сцеплението на задната ос е по-малко предвидима по време на движение.

За да се осигури оптимална работа, всички колела на превозното средство трябва да бъдат оборудвани с един и същ вид гуми.Гумите с различни размери, конструкции и нива на износване могат да имат отрицателно въздействие върху управляемостта и стабилността на превозното средство.

Лога на производители на гуми

Скъпи или евтини гуми да изберем?

Нисък (икономичен) клас гуми
(Kormoran, Barum, Debica, Dayton, Sava, Sportiva и др.)

Гумите от икономичния клас се държат най-добре в градски условия, при автомобилите от нисък и среден клас. Предназначени са за водачи, които търсят преди всичко, ниската цена. Такива гуми, най-добре се държат при спокойно шофиране и неголеми месечни преходи.Ако не изминавате, хиляди километри месечно, шофирате основно в градски условия, шофирате спокойно, гумите от икономичния клас са подходящите за Вас.

Среден клас гуми
(Kleber, BF Goodrich, Fulda, Falken, Firestone, Uniroyal и др.)

Гумите от този клас, са предназначени за всички типове автомобили, от малките автомобили, средния клас, до автомобилите от най-висок клас. Те се държат добре при ежедневна употреба както в града, така и на дълъг път.Средния клас е за водачи, които очакват нещо повече от гумите си в сравнение със средно статистическия потребител. Те представляват най-добрият компромис между качество и цена.Ако търсите гуми за ежедневна употреба, гуми с високо качество и на добра цена, то гумите от средния клас за точно за Вас.

Висок клас гуми
(Nokian, Michelin, GoodYear, Continental, Bridgestone, Dunlop, Pirelli и др.)

Гумите от този клас за предназначени както за автомобили от среден клас, така и за лимузини и спортни автомобили.Те са проектирани така, че да се държат винаги добре, независимо от ситуацията, в която може един водач да изпадне. Гумите от този клас, са предназначени както за пътуване на дълъг път, така и за шофиране в градски условия. Те осигуряват максимална сигурност в екстремни ситуации.
Високият клас, представлява най-съвременните разработки на каучукови смеси и иновативни проекти на протектора. Тук е визитната картичка за всеки производител на гуми, ето защо, кагато взимаме решение за закупуване на гуми от този клас, ние винаги получаваме най-високото качество, което може да предостави даденият производител. Ако клиентът шофира често, обича агресивния стил шофиране, той очаква от гумите да му гарантират безопасно шофиране във всякакви условия, а тогава гумите от високия клас са най-добрия избор.

Работно Време:

24 часа - Сервиз за гуми,
Автомивка

Понеделник-Петък:
08:00 - 20:00

Събота - Неделя:
09:00 - 19:00

Адрес
ул. "Ал. Пушкин" 45, София
бул. "Никола Мушанов" 114, Сoфия
Телефон 0897897833/ 02 417 1170;
0895519870/ 02 920 4229;
Vianor Автослик Facebook Vianor Автослик Google+ OLX Vianor Avtoslik