Vianor logo Avtoslik logo

vianoravtoslik@gmail.com

тел. 0897897833

Начало >Полезно > Run Flat Технология

Технологията RunFlat

Run Flat Технология

Гумите с технология Run Flat са гуми, с който може да продължите да шофирането дори когато гумата е спукана. Така, че може да спечелите време и да стигнете до най-близкия сервиз за гуми или място, където да смените гумата си. С тях може да карате неопределено време, въпреки че е хубаво да проверите спецификациите на производителя и да видите с каква скорост и колко дълго може да карате с този тип гуми.

За да си осигурите пълна безопасност на пътя по време на спукана гума Run Flat е препоръчително да поддържате определена скорост и разстояние. В повечето случай не се препоръчва да надвишавате максималната скорост от 80км/ч.


Run Flat

Как работи технологията Run Flat?

Има два важни типа системи в Run Flat гумата: самоносеща система и подсилване на страничните стени на гумата.

В повечето самоносещи системи на гумите Run Flat има стоманобетонна конструкция, която продължава да поддържа автомобила дори при загуба на налягане в гумата. От друга страна гумите с тази технология са с подсилени странични стени, които държат джантата на гумата и термоустойчивата смес, от която е направена може да понесе допълнително покачване на температурата вътре в нея.

Какво става когато гумата се спука?

Когато една гума с технология Run Flat се спука. Вложките, които усилват стените на гумата се огъват до толкова колкото да поемат тежестта на автомобила като разпределят силата на натиска, дори да няма въздух в нея. Повредените Run Flat гуми трябва да се заменят веднага с други, който отговарят на същите индексови показатели.


RunFlat гума и Обикновенна гума


На каква кола могат да бъдат монтирани Run Flat гуми?

Всъщност, системата Run Flat дава толкова добри резултати когато в нея няма налягане, че системата за следене на налягането в гумите (TPMS) се превръща в необходим елемент, за да може своевременно да се уведоми водачът, че дадена гума е спаднала. Ако налягането в някоя от гумите спадне под предварително зададеното предупредително ниво на налягането, TPMS системата изписва съобщението “flat tyre” (спукана гума). Без тази система шофьора няма как да разбере, че гумата му е спаднала.


Как се монтират, съхраняват и подържат?

Както при всички други гуми, налягането трябва да се проверява и при нужда да се регулира в близкия сервиз като се спазват инструкциите в ръководството на автомобила. За гумите Run Flat важат същите правила за износване на протектора както при обикновените гуми. Всяка гума с тази система трябва да бъде заменена със гума от същата тип, размер и скоростен индекс. Ако желаете да смените гумите с тази технология с обикновени гуми потърсете мнение от вашия дилър или производителя на автомобила, тъй като може да повлияе на управлението на автомобила. Единственото, което трябва шофьора да наблюдава е грайфера и налягането на гумите, за да може да запази колко се може повече живота на гумите. При не достатъчно налягане в гумите, страничните стени започват да се огъват и намаляват товароносимостта на гумата, което от своя страна води до голямо топло отделяне.

Работно Време:

24 часа - Сервиз за гуми,
Автомивка

Понеделник-Петък:
08:00 - 20:00

Събота - Неделя:
09:00 - 19:00

Адрес
ул. "Ал. Пушкин" 45, София
бул. "Никола Мушанов" 114, Сoфия
Телефон 0897897833/ 02 417 1170;
0895519870/ 02 920 4229;
Vianor Автослик Facebook Vianor Автослик Google+ OLX Vianor Avtoslik